+ Meer informatie

Wedstrijd voor veiliger werken

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Het ministerie van Sociale zaken heeft samen met Luxemburg en België een wedstrijd uitgeschreven, met als doel arbeidsplaatsen veiliger en gezonder te maken. Iedereen die in een van de drie landen woont of werkt kan aan de wedstrijd meedoen. De drie beste ideeën worden beloond met prijzen van 10.000, 6.500 en 3.500 gulden,

Het is de tweede keer dat-zó'n wedstrijd is georganiseerd. De eerste werd gehouden in 1979. Er vielen toen geen Nederlanders in de prijzen. .

Het ministerie vindt het hard nodig dat mensen meedenken hoe de werkplek veiliger kan worden gemaakt. Vorig jaar werden er 85.000 bedrijfsongevallen geregistreerd, waarvan 65 met dodelijke afloop. Afgezien van het menselijk leed betekenen deze ook_ een kostenpost van naar ruwe schatting dertig miljard gulden, gerkend naar medische zorg, ziekteverzuim en produktieverlies, aldus het ministerie van Sociale zaken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.