+ Meer informatie

,Geen sprake van*

1 minuut leestijd

• DEN HAAG — Nederland heeft vorig jaar 1,16 min flessen champagne ingevoerd, bijna 247.000 flessen ofwel 27 pet meer dan in 1975. Met de invoer in 1976, die een waarde van 20,2 min Franse francs vertegenwoordigde, neemt Nederland volgens het comité interprofessionel du vin de champagne de achtste plaats in op de ranglijst van champagne-importerende landen.

Een woordvoerder van de KLM in Amstelveen heeft woensdagavond ontkend dat er sprake zou zijn geweest van een bijna botsing. „De situatie zoals zich die daar heeft voorgedaan wordt door ons niet als een bijna botsing beschouwd", aldus de KLM-woordvoerder. Volgens de woordvoerder vlogen de KLM-machine en het toestel van British Airways beide op een hoogte van 12.000 meter. De toestellen naderden uit verschillende richtingen een luchtweg die beide machines zouden moeten gaan volgen, onder een hoek van 20 graden. Volgens de KLM-zegsman had het KLM-vliegtuig een voorsprong van 7200 meter op de British Airways-machine. ,,De voorgeschreven afstand in dit soort situaties, in luchtwegen die door middel van radar door de verkeerstoren op de grond worden gecontroleerd, moet echter 9.000 meter bedra

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.