+ Meer informatie

Kip-pen

3 minuten leestijd

gijs en gees-ke heb-ben kip-pen. vier kip-pen en een haan pa-pa heeft een hok ge-maakt. een slaap-hok en een ren, daar kun-nen ze in io-pen. el-ke dag gaan gijs en gees-ke kij-ken. sa-men met pa-pa. pa-pa geeft ze voer en haalt de ei-e-ren uit het hok. gijs en gees-ke mo-gen de ei-e-ren naar bin-nen dra-gen. heel voor-zich-tig. ze zijn heel lek-ker. van-daag komt o-ma op-pas-sen. pa-pa en ma-ma gaan weg. o-ma zit op een stoel. ze breit. ze breit een trui voor gees-ke. gijs en gees-ke spe-len in de tuin. tom is er ook bij. ze kij-ken naar de kip-pen. tom zit aan het deur-tje. het deur-tje gaat o-pen. hij maakt het gauw vveer dicht. maar niet goed. het gaat weerlos. tom ziet het niet. hij loopt weg. ze gaan H-mo-na-de drin-ken. bij o-ma. o-ma kijkt naar bui-ten. ze ziet de kip-pen. ze lo-pen op het gras. jon-gens, de kip-pen zijn los. oooh... oooh... ze gaan naar bui-ten. o-ma ook. o-ma pro-beert de kip-pen te van-gen. maar ze kan niet zo vlug meer lo-pen. oooh... oooh.... hoe moet dat nou? gijs en gees-ke doen hun best. ze lo-pen ach-ter de kip-pen aan. die lo-pen hard weg. dan pakt o-ma de voer-bak. ze doet er voer in en ram-melt er-mee. ze zet de bak in het hok. één voor één gaan de kip-pen in het hok. ze e-ten uit de voer-bak. o-ma doet het hok gauw dicht. ge-Iuk-kig! die zit-ten er weer in. nu niet meer los ma-ken hoor. o-ma is al zo oud. ik word er moe van. o-ma gaat weer zitten. ze gaat weer brei-en. gijs en gees-ke gaan lief spe-len. ze wil-len o-ma niet moe ma-ken.

Ik wou met Hilda en Hillie katjes plukken, en er was een paard in het land in Hilda zij toe maar ga maar rennen, en ik rende mij achterna en Hilda riep peerd peerd kom hier en ik rende en ik vloog over het hek en Hilly durfde helemaal niet meer en toen sprong hij over de sloot in een andre weiland, het stukje land dat er naast lag en sprong toen weer over de zelfde sloot terug en kwam dus achter het stukje land. we zochten de struik met katjes op en wij klimden in de struiken, plukten de katjes.

Wij moesten ineens zo lachen want we hadden zo'n schik en Hilly viel bijna in de sloot, maar de bril viel wel in de sloot, och toen moesten we terug maar we durfden niet meer langs dat paard. Toen kwam papa ons ophalen. Dus moesten we er wel langs. Hilly moest de emmer dragen en liep het stuk weiland in. Het paard zag de emmer en meende dat het eten voor hem was dus Hilly zette de emmer neer en stond er bij te kijken. Papa riep pak de emmer dan. Hilly pakte de emmer en rende er mee weg en gooide de emmer onder het gaas door (o dat was een belevenis). Hilda en Alie Bisschop, Rouveen, 8 en 9 jaar

bas en lia gaan naar het strand en de zee. toen ze er waren gingen bas en lia de zee in. toen ze er uit kwamen gingen ze een kasteel maken, toen gingen ze er gangetje in maken, toen ze het

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.