+ Meer informatie

Dolman wellicht kamervoorzitter af

1 minuut leestijd

DEN HAAG — „Er is op dit ogenblik niets dat er op wijst dat we Dolman zouden willen prolongeren", aldus woensdag de CDA-voorlichting in antwoord op de vraag, welke fractie straks de voorzitter van de Tweede Kamer moet „leveren". Het is in de Tweede Kamer gebruik, dat de voorzitter afkomstig is uit de grootste fractie. In het verleden werden op deze regel wel eens uitzonderingen gemaakt.

Nu het CDA bij de kamerverkiezingen als grootste partij uit de bus is gekomen overheerst in de fractie het gevoelen dat de ongeschreven regel moet worden toegepast. „We zullen ons er sterk voor maken", zei een CDA-kamerlid.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.