+ Meer informatie

Apotheker verslaafd aan eigen drugs

1 minuut leestijd

WIERDEN (ANP) - De Inspectie voor de Geneesmiddelen heeft een 33-jarige Wierdenaar ontzegd het beroep van apotheker nog langer uit te oefenen, omdat hij uit zijn eigen zaak geneesmiddelen gebruikte die onder de Opiumv^et vallen. De man maakte zich ook schuldig aan valsheid in geschrifte.

Justitie gaat na of de apotheker strafrechtelijk kan worden vervolgd. De rijkspolitie in het district Overijssel heeft dit gisteren bekendgemaakt. Hoewel de apotheker door knoeierij in de administratie had geprobeerd zijn eigen drugsgebruik te verdoezelen, kwam de Inspectie voor de geneesmiddelen er tijdens een routinecontrole achter dat er minder zogenoemde opiaten waren verkocht dan de Wierdenaar had opgegeven. De inspectie schakelde daarop de politie in, die de man aanhield. De apotheker heeft bekend dat hij regelmatig drugs uit eigen zaak heeft gebruikt.

Volgens pohtie heeft de man een flinke hoeveelheid opiaten geconsumeerd. Om hoeveel het precies gaat en op welke wijze de apotheker de geneesmiddelen tot zich heeft genomen, wil de politie noch de Inspectie voor de geneesmiddelen zeggen. De man was een jaar apotheker in Wierden. De inspectie heeft een waarnemer voor de apotheek aangesteld. Deze blijft tot de zaak een nieuwe eigenaar heeft.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.