+ Meer informatie

Isolatie Jammer

2 minuten leestijd

Er is een onderzoek op gang omtrent de resultaten van warmte-isolatie der woningen. Ook zijn warmteverbruiksmeters aangebracht waardoor een eerlijker verdeling van de stookkosten wordt bereikt en een betere beheersing van het energieverbruik. Voorts zijn het huurreglement en de huurovereenkomst in een gewijzigde vorm gegoten. Opvallend punt daarbij is dat per 1 januari 1981 een rentevergoeding wordt gegeven op de gestorte waarborgsom. Deze waarborgsom wordt vervolgens jaarlijks verhoogd met de gekweekte rente en bij beëindiging van de huurovereenkomst vindt verreking plaats.

Ter hand genomen de renovatie van veertien vooroorlogse woningen aan de Spoorweg en de Frederikstraat. (Dit is het eerste renovatieplan in de geschiedenis van de woningbouwvereniging).

Op 4 september 1980 werd daar feitelijk mee be

Het bestuur van de woningbouwvereniging zegt het te betreuren dat het geen plannen kan ontwikkelen voor nieuwbouw te Boven-Hardinxveld. De laatste bouw van eengezinswoningen, zo wordt geconstateerd, dateert alweer van 1967. De vereniging gelooft echter dat op langere termijn toch wel weer op de een of andere manier nieuwbouw zal kunnen plaatsvinden in deze wijk.

Als voorwaarde daarvoor wordt echter gesteld dat het gemeentebestuur van Hardinxveld-Giessendam eens op de proppen komt met zijn toegezegde nota „bouw- en huisvestingsbeleid". Het laatste nieuws is dat de toebereidselen hiervoor van de hand van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) nog voor de komende zomer gereed zullen zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.