+ Meer informatie

School R'dam aangepast voor gehandicapten

1 minuut leestijd

ROTTERDAM - Voor het eerst in Nederland kunnen volgend jaar augustus twintig lichamelijk gehandicapte kinderen naar een speciaal voor hen gebouwde basisschool. De school in Rotterdam is bedoeld om gehandicapte en niet-gehandicapte kinderen met elkaar te laten integreren.

De openbare school Prinsenland wordt gebouwd in de Rotterdamse deelgemeente Alexanderpolder en zal plaats bieden aan ongeveer 300 leerlingen. In december wordt begonnen met de bouw. In het gehele gebouw komen voorzieningen voor rolstoelgebruikers. Er komt een aparte ruimte waar kinderen fysiotherapie kunnen krijgen.

De lichamelijk gehandicapte kinderen waren tot nu toe aangewezen op zogenaamde mytylscholen, met speciale voorzieningen voor hen. Tot nu toe komt het incidenteel wel eens voor dat lichamelijk gehandicapten op een gewone basisschool zitten.

De nieuwe school in Rotterdam past uitstekend in het beleid van het ministerie van onderwijs. Staatssecretaris Wallage van onderwijs is een fervent voorstander van het integrereren van lichamelijk gehandicapten met niet-gehandicapte leeftijdgenoten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.