+ Meer informatie

Haagse verkeer in de toekomst ondergronds

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - Openbaar vervoer, vrachtverkeer en parkeren moet in de toekomst ondergronds plaats vinden in de Haagse binnenstad. Dat is de intentie van Burgemeester en Wethouders van Den Haag, die de mogelijkheden daarvoor verder willen laten onderzoeken.

Nadat in mei 1989 een intentieverklaring was ondertekend door gemeente en grootwinkelbedrijven maakte The office for Metropolitan Architecture van architect Rem Koolhaas een ontwerp. De gemeente heeft inmiddels samen met de vervoersmaatschappij HTM, enkele grootwinkelbedrijven zoals V&D, C&A, Peek en Cloppenburg en de eigenaar van de Markthof in Den Haag een opzet voor de financiering en exploitatie gemaakt.

Wethouder H. J. Meyer (VVD) van verkeer en vervoer heeft de gemeenteraad gistermorgen voorgesteld de plannen verder uit te werken. Het gaat daarbij om de bouw van een souterrain in de Grote Marktstraat, waarin een sneltramtunnel en -station, parkeergarages en toegangen tot de winkels ondergebracht zouden moeten worden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.