+ Meer informatie

Aankondigingen

2 minuten leestijd

J. I. Packer, Oppervlakkigheid troef, uitgave Novapres, Apeldoorn, 205 pag.

'Indringende vragen aan christenen van nu', uit het Engels vertaald door Evert W. van der Poll. De inmiddels wereldbekende hoogleraar theologie aan het Regent College in Vancouver vraagt o.a. aandacht voor 'Bubbelbad-religie' ('Naar een theologie van het geweten'), 'De Heilige op Schrift en onze heiliging' ('Hoe de Bijbel ons via doet groeien in heiligheid'), 'Reformatie van de kerk' ('Uiterlijke' hervorming en innerlijke ver­nieuwing'). 'Zijn de hedendaagse christenen ontrouw geworden aan hun geloof door zich te laten inpakken door materieel genot? ' en 'Zijn we ­ vervallen tot een bubbelbad religie'? , vraagt de schrijver heel appellerend.

E. J. Demoed, Kerkgeschiedenis van de Graaf­schap, uitgave Kok, Kampen, i.s.m. Staring Instituut, Doetinchem, 319 pag., ƒ 59, - . In dit boek geeft de auteur, 'een hartstochtelijke amateur-historicus', een beknopte kerkgeschiedenis van de Graafschap", voor de bewoners 'minder vriendelijk aangeduid' als de Achterhoek, vanaf het vroegste begin van de kerstening tot het midden van onze eeuw. Het gaat om in totaal negen dorpen en steden, met alle aanverwante locaties. De schrijver geeft aandacht aan 'Kerstening en begin van kerspel vorming', 'Reformatie en Contra-Reformatie', 'Afgescheiden en dolerend', 'Joods religieus leven'. Het boek sluit af met een uitgebreid literatuuroverzicht en een plaatsnamenindex, en is verlucht met enkele zwartwitfoto's. Resultaat van respectabel speurwerk in archieven en andere bronnen!

Pien Drijvers en Jan Rekema, Hooglied, uitgave Ambo, Baarn, 131 pag., ƒ 29, 90.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.