+ Meer informatie

Surmamer steekt agent met mes

1 minuut leestijd

AMSTERDAM — Bij de aanhouding van een zakkenroller in de Kalverstraat heeft een politieman in burger van het Damr-detachement donderdagmiddag messteken in zijn gezicht opgelopen.

Volgens de politie zijn zij „niet al te'ernstige" wonden behandeld in het binnengasthuis.

Politieagent Van den Brink kwam met een collega een personeelslid van een sexshop in de Kalverstraat te hulp die een Surinamer had betrapt op het stelen van een portefeuille. Toen Van den Brintk de zakkenroller aanpakte werd hij door twee andere Surinamers aangevallen van wie er een met een mes zwaaide. De agent moest zijn arrestant loslaten. De drie Surinamers gingen er vandoor en wisten aan te hulp geschoten politiepatrouilles te ontkomen door verschillende vluchtwegen te kiezen. Van slechts een hunner is een vaag signalement bekend.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.