+ Meer informatie

Kamer wil ook belastingtips voor bedrijven

1 minuut leestijd

DEN HAAG — De meerderheid van de Tweede Kamer, met name CDA en VVD, is het eens met de manier waarop de regering de extra aardgasbaten via belastingverlichting aan het bedrijfsleven ten goede wil laten komen. Vooral de PvdA verzet zich fel tegen deze plannen omdat het hierbij gaat om een volgens haar volstrekt ongerichte aanwending van de aardgasbaten.

Dit bleek dinsdag bij de behandeling van het wetsvoorstel van staatssecretaris Van Amelsvoort (Financiën) dat moet leiden tot de invoering van een voorraadaftrek en een vermogensaftrek in de inkomsten en de vennootschapsbelasting en van een beperkte rentevrijstelling en een beperkte dividendvrijstelling in de inkomstenbelasting. Een van de doelstellingen van het ontwerp is ondernemingen de mogelijkheid te bieden hun eigen vermogen te versterken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.