+ Meer informatie

IRA-verdachten niet vervoerd in „kromsluiting"

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) De Staat is 'Sè vier IRA-verdachten die woensdag in Roermond terechtstaan voor moord op twee Australische toeristen op 27 mei 1990 en deelneming aan een criminele organisatie, gedeeltelijk tegemoetgekomen in hun eisen over de manier van vervoeren van het huis van bewaring in Maastricht naar de rechtbank in Roermond.

Het viertal zal niet in „kromsluiting", de polsen geboeid onder een van de bovenbenen, worden getransporteerd.

Het viertal maakte vorige week tijdens een kort geding bij de rechtbank in Den Haag bezwaar tegen de „kromsluiting", de geblindeerde skibrillen die zij tijdens het tweemaal een halfuur durende vervoer moeten dragen en het feit dat zij voor publiek en fotograferende pers zichtbaar zijn in de auto.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.