+ Meer informatie

Koerdenacties in Turkije eisen negen levens

1 minuut leestijd

DIYARBAKIR (AP) - Bij een uitbreiding van de aanvallen van Koerdische rebellen in Zuidoost-Turliije zijn de afgelopen dagen negen mensen, oniler wie een dorpsburgemeester en vier rebellen, om het leven gekomen. Dit heeft het persbureau Anatolia gisteren bericht.

De burgemeester, zijn chauffeur en drie bewakers werden gisteren gedood toen hun auto in de provincie Sirnak vlak bij de grens met Irak beschoten werd door rebellen.

In een verklaring van het regionale gouvernementele kantoor in Diyarbakir stond dat de afgelopen dagen bij een serie aanslagen in nabijgelegen provincies vier Koerdische guerrillastrijders waren gedood en drie anderen zich hadden overgegeven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.