+ Meer informatie

Gulle gever

1 minuut leestijd

TOKIO — Een onbekende gulle gever heeft maandag in een telefooncel op het spoorwegstation in Tokio een zak met zes miljoen yen (een kleine 65.000 gulden) achter gelaten met de aanwijzing dat het geld aan de armen moet worden gegeven, aldus Japanse spoorwegfunctiona-; rissen. Bij de zak — gevonden door een schoonmaker — werd een briefje aangetroffen met de woorden „dit is geen besmet geld. Geef het alsje-; blieft aan de armen. Doe het niet toekomen aan politici of aan de rijken". Het was getekend, prins Sho-' toku, een zevende eeuwse figuur,' wiens beeltenis op de biljetten van 10.000 yen staat. Bij de Japanse wet; worden gevonden voorwerpen, in-, dien na zes maanden nog niet opgeëist, eigendom van de %rinder..

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.