+ Meer informatie

Hongersnood in Vietnam

1 minuut leestijd

SINGAPORE — Vietnam wordt op het ogenblik geteisterd door een hongersnood die bijna even groot is als die in Cambodja. Dat vertelde de secretaris-generaal van de Oostaziatische Christenraad, Yap Kim Hao, in Singapore na terugkeer van een bezoek aan Vietnamese partnerkerken.

Yap Kim Hao zei dat er sinds februari in Vietnam geen vlees meer is en dat het maandelijks rijstrantsoen bepaald is op zes kilo per persoon. Op de zwarte markt wordt twintig maal zoveel betaald voor voedsel als normaal.

De secretaris-generaal van de Oostaziatische Christenraad beschuldigde het Westen van een ,,isoleringspolitiek" ten aanzien van Vietnam. Naar zijn inzicht hebben de Verenigde Staten op emotionele gronden na de oorlog met Vietnam alle hulp voor de wederopbouw van het land geweigerd. Yap Kim Hao meent dat het westen Vietnam door die ,,isoleringspolitiek" nog meer in de armen van de Sovjet-Unie drijft.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.