+ Meer informatie

Bedrijven klagen over bediening Ramspolbrug

1 minuut leestijd

KAMPEN (ANP) - Door een wijziging in de bediening van de Ramspolbrug ten noorden van Kampen komen bedrijven in Noordwest-Overijssel in de problemen. Daarvoor waarschuwt de schippersvereniging Schuttevaer in een brief aan minister De Boer van Verkeer en Waterstaat.

Tot voor kort was het mogelijk op afroep de brug te bedienen in de nachtelijke uren, maar deze regeling is met onmiddellijke ingang komen te vervallen. De industrie en de containerterminal in en rond Meppel zijn door de onverwachte wijziging in de bediening van de verkeersbrug pijnlijk getroffen.

De schippersvereniging meldt dat enkele bedrijven hun activiteiten nu willen staken. In de brief vraagt Schuttevaer om een continue bediening van de brug.

De vereniging verwacht nog meer problemen als de nabijgelegen balgstuw bij storm de waterweg afsluit. De balgstuwkering bestaat uit drie opblaasbare dammen, die Noordwest-Overijssel moeten beschermen tegen opstuwend water.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.