Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Aardbeientoetje met kardemom

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Aardbeientoetje met kardemom

1 minuut leestijd Arcering uitzetten

Dit recept van sappige zomerkoninkjes is afkomstig uit het Zomermagazine “Lekker naar de boer”.

Ingrediënten:
750 gram verse aardbeien
0,125 liter slagroom
100 gram volle kwark
beetje gemalen kardemom
beetje suiker

Bereiding:
Was de aardbeien niet maar verwijder wel het kroontje. Doe ze in een kom.
Klop de slagroom en meng deze voorzichtig met de kwark.
Roer wat kardemom door het mengsel, evenals ietsje suiker, en giet het over de aardbeien.

Tip
Test de smaak van het toetje door eerst een mespuntje kardemom toe te voegen. Vervang de kardemom eventueel door vanille (uit een stokje).

Weetje
Gemalen kardemom kan tijdens de bereiding worden toegevoegd aan vlees-, vis- en rijstgerechten. In Arabische landen wordt het ook toegevoegd aan fruit en koffie. De Scandinaviërs gebruiken het voor toetjes en gebak. De smaak is scherp, fris en citroenachtig.

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 september 2010

Terdege | 84 Pagina's

Aardbeientoetje met kardemom

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 september 2010

Terdege | 84 Pagina's