Aardbeientoetje met kardemom
Dit recept van sappige zomerkoninkjes is afkomstig uit het Zomermagazine “Lekker naar de boer”.
Ingrediënten:
750 gram verse aardbeien
0,125 liter slagroom
100 gram volle kwark
beetje gemalen kardemom
beetje suiker
Bereiding:
Was de aardbeien niet maar verwijder wel het kroontje. Doe ze in een kom.
Klop de slagroom en meng deze voorzichtig met de kwark.
Roer wat kardemom door het mengsel, evenals ietsje suiker, en giet het over de aardbeien.
Tip
Test de smaak van het toetje door eerst een mespuntje kardemom toe te voegen. Vervang de kardemom eventueel door vanille (uit een stokje).
Weetje
Gemalen kardemom kan tijdens de bereiding worden toegevoegd aan vlees-, vis- en rijstgerechten. In Arabische landen wordt het ook toegevoegd aan fruit en koffie. De Scandinaviërs gebruiken het voor toetjes en gebak. De smaak is scherp, fris en citroenachtig.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 september 2010
Terdege | 84 Pagina's