+ Meer informatie

Spreiding van energiebronnen hard nodig

SGP-voorman Van Rossum in Heerde

2 minuten leestijd

HEERDE — Op een voor de Noord-oost-Veluwe belegde verkiezingsbijeenkomst die gehouden werd in Heerde, sprak ir. H. van Rossum, lijsttrekker van de SGP gisteravond als zijn mening uit dat een spfreiding van onze energiebronnen structureel kan bijdragen aan het verbeteren van de economie.

Dit omdat de Arabieren kennelijk goed de smaak te pakken hebben en de ene prijsverhoging volgt op de andere. De mogelijkheden van energie uit kolen, wind en zonne-energie verdienen onze aandacht, terwijl eventueel ook de kernenergie mogelijkheden biedt", aldus Van Rossum. Vooraf had hij zijn talrijke toehoorders voorgehouden dat het maatschappelijk gebeuren in ons land schreeuwt om bezinning. Aan de hand van de Tien Geboden zette hij uiteen waar het in ons land aan schort. ,,Het is de gerechtigheid die een volk verhoogt. Maar in ons land neemt het kwade alleen maar toe". „Zijn wij zelf de ware getuigen?", zo vroeg hij zich af. „Ons is opgedragen een zoutend zout en een lichtend licht te zijn".

Aanvallen
Volgens de nieuwe SGP-lijsttrekker worden er op dit moment alle mogelijke aanvallen gedaan op de publieke erkenning van Gods naam. „Te beginnen bij het weglaten van de bede in de troonrede en de pogingen om het randschrift uit de gulden en de rijksdaalder af te schaffen. Verwerpelijk is het ook dat zaken die gaan om Godslastering door de rechters geseponeerd worden, zoals nu weer in de zaak Nijmegen is gebeurd".

Fel hekelde de SGP-voorman het kwijtschelden van de belastingschuld aan de casino's. „150 miljoen gulden in een tijd waarin op elke gulden gelet moet worden, is onbegrijpelijk", aldus Van Rossum. In de discussie merkte hij ondermeer op dat de Provinciale herindeling erg terughoudend bekeken moet worden. Voor de scheiding van de Veluwe voelde hij helemaal niet, terwijl er bij de rest vooral op de kosten gelet moet worden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.