+ Meer informatie

Zoveel hoofden...zoveel zinnen

2 minuten leestijd

Georgië
Met grote verbijstering lazen wij in Terdege nr. 19 (11 juni 1997) een interview met Rode-Kruismedewerkster Sandra Roelofs en haar echtgenoot. Zoals zij de situatie in Georgië beschrijven, lijkt er geen vuiltje aan de lucht. Mijn man is in 1993 als politiek vluchteling vanuit Georgië naar Nederland gekomen. Op dit moment hebben wij, gelukkig, een goed contact met mijn schoonouders en worden wij via hen op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen in Georgië. Daarom wil ik u via dit schrijven een heel andere kant van dit land tonen. Georgië verkeert momenteel in een diep dal. Werkgelegenheid is er amper en alleen degenen die hier en daar wat duistere "contacten" hebben, kunnen zich verzekeren van een goede baan. Mijn schoonvader verdient met zo'n 14 uur per dag te werken een salaris van ongeveer ƒ 60,00 per maand. Brandstof en voedsel zijn zeer schaars en zeker de afgelopen winter hebben de burgers van Georgië het heel moeilijk gehad. Mensen verkopen hun eigendommen om aan een beetje geld te komen. En dit betreft beslist niet alleen mijn schoonouders, maar het grootste gedeelte van de bevolking van Georgië. De mentaliteit van de jongeren heeft een laag niveau bereikt door alle omstandigheden en velen van hen zijn aan de drank geraakt. Het is voor mij onmogelijk om in zo'n klein stukje tekst te verwoorden in welke onmenselijke omstandigheden de mensen verkeren. U kunt zich niet voorstellen welke gevoelens er door ons heen gingen toen wij het bewuste artikel lazen. Zij hadden een eigen verhaal, wij hebben een ander verhaal, en vele Georgische vluchtelingen met ons.
Ellen Netsounski-Oppelaar, Alphen aan den Rijn

Kleur in interieur
Voor de interieurideeën op pagina 35 van Terdege van 6 augustus 1997 is gebruik gemaakt van het boek "Decoratief met kleur" door Linda Barker; fotografie Lizzie Orme; uitg. Kosmos-Z&K Uitgevers, Utrecht/Antwerpen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.