+ Meer informatie

Uitdelen van gasmaskers in Israël begonnen

1 minuut leestijd

JERUZALEM - Met het oog op de Golfcrisis is in Israël de distributie van gasmaskers begonnen.

Gisteren werden er 30.000 beschermingspakketten in geval van chemische oorlogvoering, waarin ook de gasmaskers zitten, uitgedeeld in de dorpen Yokne'am, Kfar Yona en Ofakim, zo heeft een woordvoerder van het Israëlische leger in Tel Aviv bekendgemaakt.

Morgen begint de landelijke distributie, waarvoor de hulp van reservisten van de burgerbescherming is ingeroepen. De pakketten bevatten behalve een gasmasker een injectiespuit met atropine (tegen zenuwgassen) en een poeder om de huid te beschermen. Daarmee kan de bevolking zich tegen alle strijdgassen waarover Irak beschikt wapenen, aldus het Israëlische leger. De bevolking wordt in radio- en televisie-uitzendingen verteld hoe zij de inhoud van het pakket bij een chemische aanval moet gebruiken.

In totaal zullen de komende twee maanden 4,7 miljoen gasmaskers uitgedeeld worden. Onder de Palestijnen op de Westoever en in de Gazastrook worden er nog eens twee miljoen verspreid.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.