+ Meer informatie

Geen ontslagen bij loodswezen

1 minuut leestijd

Mogelijk toekomstige ijersoneelsvermindcring bij het loodswezen zal slechts geleidelijk geschieden door natuurlijke afvloeiing. Er zullen geen onvrijwillige ontslagen vallen. Dii staat in een brief die de directeur-generaal van het Loodswezen, schoutbij-nacht G. van der Graatf, heeft gestuurd aan alle 13 kustwachters (vuurtorenwachters) in Nederland.

Aanleiding tot dit schrijven is het feit geweest dat volgens een rapport van de vereniging Do Nederlandse loods geweest waarin werd gesteld dat deze dienst niet zou deugen en dat tot personeelsinkrimping zo.u moeten worden overgegaan. Volgens schout-bij-nacht Van der Graaff is het onderwerp van de personeelsreductie bij het loodswezen, ook inzake de kustwacht, nog slechts onderwerp van studie zowel bij de ambtenarenorganisaties als bij de andere belanghebbenden (de Keddingsmaatschappijen).

Wel zal het noodzakelijk zijn dat er een concentratie bij de zeegaten plaatsvindt iDit betekent dat nu reeds de posten Brandaris, Kijkduin. IJmuiden, Hoek van Holland en Vlissingen buiten beschouwing blijiven, aldus de brief van de schout-bijnacht. De overige posten zullen bemand blijven, doch waar mogelijk met een kleinere bezetting.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.