+ Meer informatie

Predikant doet intrede in visafslag

1 minuut leestijd

URK - Het zal niet vaak voorkomen dat een predikant intrede doet in een visafslag. Dat zal op Hemelvaartsdag 's middags om half drie gebeuren in de visafslag op de Oosthavenkade in Urk.

Ds. K. Eijkelenboom van Ruinerwold/Koekange zal dan intrede doen als vierde predikant van de Gereformeerde Kerk van Urk. De Bethelkerk van de Gereformeerde kerk van Urk wordt thans verbouwd en de andere drie kerken op Urk zijn niet groot genoeg voor een dergelijke plechtigheid.

Omdat aan de avond van de Hemelvaartsdag in de visafslag een concert wordt gegeven van alle Urker koren, was deze ruimte al vanaf woensdagavond klaar met bijna vierduizend plaatsen.

Met medewerking van de commissie die het concert organiseert en het gemeentebestuur werd het mogelijk om de intrededienst om half drie in de visafslag te houden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.