+ Meer informatie

Familiehotels in het nauw

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - Het kleine familiehotel in Nederland dreigt te verdwijnen door de komst van hotels van internationale ketens.

„De sector maakt moeilijke tijden mee, bankgaranties worden nauwelijks meer' afgegeven", aldus de voorzitter van de Horecaf (vereniging van horeca-ondernemers), G. van der Veen, gisteren in Den Haag bij de presentatie van het jaarverslag 1990.,

Vorig jaar sloten 36 logiesbedrijven hun deuren, voornamelijk kleine hotels en pensions. Volgens Van der Veen hebben deze bedrijven te lijden van de concurrentie van de internationale hotelketens die zich in Nederland vestigen. Vooral Franse bedrijven willen de Nederlandse markt veroveren met hotels. Vrees bestaat er onder meer voor de keten Formule 1, waar een 3-persoonskamer in Nederlands geld omgerekend 50 gulden kost. Formule 1 is nu nog uitsluitend gevestigd in Frankrijk en België. De keten heeft plannen om ook in Nederland een aantal hotels op te zetten.

Om „de verschraling" binnen de sector kleine hotels tegen te gaan is in de Horecaf een werkgroep opgericht die zich bezighoudt met de problematiek. Het ligt in de bedoeling kleine zelfstandige ondernemers te begeleiden in hun pogingen bankgaranties te krijgen bij het starten van een nieuw bedrijf. Hiertoe zullen haalbaarheidsonderzoeken worden gehouden. Winkel- Interieur- & standbouw Uitsluitend maatwerk. winkelbouw interieurbouw standbouw toonbanken receptiebalies

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.