+ Meer informatie

Bijna akkoord beperking staalnroduktie in EG

2 minuten leestijd

8RUSSKL — De staalfabrieken in de EG die zijn aangesloten Eurofer zijn heel dicht bij een akkoord over vrijwillige proktiebeperkingen die een nieuwe crisis in de Europese staalinstrie moeten voorkomen. Aldus een communiqué dat Eurofer :teren in Brussel heeft gepubliceerd. Bij Eurofer zijn bedrijven de Gemeenschap aangesloten die samen ongeveer tachtig proit van de staalproduktie van de EG voor hun rekening nemen.

ceren en onder de afgesproken prijzen te gaan werken. De leden van Eurofer hadden al eerder overeenstemming bereikt over een verhoging van de minimumprijzen van staalprodukten.

OP 1 JULI
'olgens het communiqué zal ,,in de r nabije toekomst" de laatste hand 1 het ontwerp-akkoord worden gei. Op een bijeenkomst die donder; in Luxemburg is gehouden hebben vijftien staalfabrieken nagenoeg alle blemen, verbonden aan de invoevan een systeem van vrijwillige duktiebeperkingen, opgelost. Het iltaat van de besprekingen wordt nen enige dagen aan de Europese nmissie voorgelegd. Over de inhoud van het akkoord zijn geen mededelingen gedaan.

ONAFHANKELIJK

Het is de bedoeling dat de produktiebeperkingen en de nieuwe minimumprijzen op 1 juli van kracht worden. Tot die datum geldt de verplichte regeling die de Europese Commissie heeft getroffen nadat de ministerraad had vast„ , . . , , , gesteld dat er in de Europese staalin

Eurofer is \%n plan volgende week dustrie een duidelijke noodtoestand, de contact met de .onafhankelijke" staal- „crise manifeste", heerst. fabrieken in de EG op te nemen om ze te vragen aan de nieuwe regeling mee te STRAK werken. Als dat niet gebeurt zouden de i onafhankelijke bedrijven, zoals de Volgens Eurofer zal aan de nieuwe staalfabrieken in het noorden van Italië.r"'nii"umprijzen strak de hand worden die „Bresciani" worden genoemd de gehouden, ook als dat zou betekenen hele regeling op losse schroeven kunnen zetten door volop te blijven produdat de produktie verder moet worden beperkt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.