+ Meer informatie

Toekomstverwachting christenen is te selectief

Rainbow-directeur tijdens Week van Proclamatie:

3 minuten leestijd

HILVERSUM - Wie vóór Israël is en niet actief strijdt tegen abortus is eenzijdig. Dat meent drs, L. P. Dorenbos, directeur van het Rainbow Ethisch Instituut. Hij zegt zich grote zorgen te maken over de selectieve toekomstverwachting van veel christenen. Rainbow/Schreeuw om leven heeft deze week, in verband met de herdenking van kerkhervorming, uitgeroepen tot "Week van Proclamatie".

Afgelopen zondag bestemde Dorenbos tot dag voor verootmoediging en gebed, „zoals God ons daartoe oproept". De Rainbow-voorman vroeg om gebed voor koningin, regering, kamerleden, rechters, dokters en verpleegsters en slachtoffers".

De volgende dag stond in het teken van seksualiteit. Drs. R. H. Matzken sprak (bij ontstentenis van de eerder aangekondigde Herman H. ter Welle) over seksualiteit, „als basisprobleem, waardoor de samenleving ontmantelt en desintegreert. In plaats van de intimiteit van seks, wordt ontrafeling gepropageerd". Matzken zei ervan overtuigd te zijn dat de seksualiteit de invalspoort is waardoor de demonen onze samenleving in bezit nemen. Hij voerde een pleidooi te komen tot betere educatieve vorming.

De directeur van de Engelse organisatie "Care" en de Europese prolife- organisatie "Eurovita", Charlie Colchester, noemde het een tragedie dat het Westen de „failliete waarden van de moderne democratie exporteert" naar Oost-Europa. Pornografie lijkt de geestelijke honger van de Oostbloklanden Ie moeten gaan stillen. Verder sprak Colchester zijn zorg uit over de absoluut ontoereikende internationale voorlichting op het gebied van de ziekte aids. Deze voorlichting is alleen gericht op het veilig vrijen en het gebruik van condooms. Nooit klonk van overheidswege de stem dat aids voorkomen kan worden door eerbaarheid en loyaliteit binnen het huwelijk".

Machines

De voorzitter van de wereldfederatie van artsen voor het leven, de Rotterdamse arts K. F. Gunning, wees gistermorgen, op "de dag voor het leven", opnieuw op de band tussen de discussies over abortus en euthanasie. In de jaren zeventig ging de discussie over abortus, tien jaar later sprak men over euthanasie op verzoek en opnieuw tien jaar later ligt er een rapport-Remmelink, dat bij nauwkeurige lezing spreekt van 19.000 gevallen per jaar van 'hulp' bij het sterven. L. P. Dorenbos wees erop dat de vreze des Heeren, zoals onder andere de Spreukendichter daarvan spreekt, het beginsel is van de wijsheid en de basis moet vormen van de samenleving. „De mens is verworden tot materie; machines, waaraan je kunt blijven knutselen. Alleen de beste machines blijven over".

Seminar

De seminar "Rescue ja; rescue nee" werd gisteren bijgewoond door Charlie Colchester, door VBOK-directeur drs. M. Neele, door mevr, Yvonne Kremer, voorzitter van de Rescue-organisatie "St. Michael, red het leven" uit Den Haag en Thierry Lefevre. de secretaris-generaal van het Franse "La Trêve de Dieu". Hij vertelde over de acties die in Frankrijk worden gevoerd tegen invoering van de zogenaamde abortuspil, waarvan hij ook de medische betrouwbaarheid in twijfel trok, gezien mogelijke bijwerkingen.

Mevr. Neele wees erop dat, afgezien van de ethische kant (dat menselijk leven gedood wordt), zij ook grote bezwaren heeft tegen de sociale en emotionele problemen die deze pil gaat opleveren. Er moet in relatief korte tijd door de vrouwen worden besloten al dan niet tot abortus over te gaan. De abortus zelf hoeft niet meer in een kliniek plaats te vinden, dat zal de vrouw meer in een isolement brengen". Ook was mevr. Neele bang voor een drempelverlagende werking die van de pil uit zal gaan.

De voorzitter van "De Hoop" in Dordrecht zal vandaag spreken, tijdens "de dag van de verslaving". Hervormingsdag zal de "dag van de profetie" moeten vormen. Dorenpos constateert namelijk een „totale veronachtzaming van de profetische kracht van de oproep tot bekering. Profetie en gebed moeten opnieuw ter hand worden genomen".

Op de laatste dag "van concrete daden en actie", moet een draaiboek worden samengesteld voor toekomstige acties. „Er is te veel discussie over de activiteiten. Zodra het woord "actie" valt, ontstaat er discussie", aldus drs. Dorenbos. Tijdens de 'vrije uren' wordt er een bijbelmarathon gehouden in Amsterdam („het centre point van de wereldmaffia") en Hilversum („waar de media-demonen huizen") en is het Telegraaf-gebouw „omsingeld".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.