+ Meer informatie

Brief Soetendorp aan ambassadeur Sowjet-Unie

1 minuut leestijd

DEN HAAG — De voorzitter van het solidariteitscomité voor de Joden in de Sowjet-Unie, rabijn Soetendorp, heeft een beroep gedaan op de Russische ambassadeur in ons land, Tolstikov, te bewerkstelligen, dat de dissident Anatoli Sjtsjaranski wordt vrijgelaten uit het gevangenkamp, waar hij een straf uitzit van dertien jaar.

In een brief aan de ambassadeur schrijft Soetendorp, dat Sjtsjaranski's gezondheidstoestand steeds verder achteruit gaat. De rabijn baseert dit op een verklaring van Sjtsjaranski's moeder, die onlangs vergeefs heeft geprobeerd haar zoon in het gevangenkamp op te zoeken. Sjtsjaranski zou al vier maanden in het isolatiegedeelte van het kamp verblijven en enkele keren in een isolatiecel zijn geplaatst.

„Het is voor velen die streven naar ontspanning tussen Oost en West, die ervan overtuigd zijn, dat een nucleaire optie ook een optie voor zelfmoord is, onmogelijk te begrijpen, dat één mensenleven zo wordt bedreigd. Het is genoeg geweest. Sjtsjaranski heeft genoeg geleden", aldus Soetendorp in zijn brief.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.