+ Meer informatie

Veiligheid Van der Valk was slecht

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - De 52 vestigingen van het Van der Valk-concern hebben zich slecht gehouden aan de regels. Ook het toezicht van de gemeenten was in veel gevallen slecht.

Dat blijkt uit een rapport dat minister Kamp van VROM donderdag aan de Tweede Kamer heeft aangeboden. Vooral de brandveiligheid kreeg te weinig aandacht. Ook was het slecht gesteld met de naleving van de bouw- en milieuregels.

Inmiddels hebben zowel gemeenten als Van der Valk actie ondernomen. Daardoor is op dit moment de veiligheid van de vestigingen weliswaar niet optimaal, maar wel aanvaardbaar.

Bij elf locaties heeft VROM gemeenten naar aanleiding van het onderzoek gevraagd direct op te treden. Van der Valk heeft daarop de noodzakelijke maatregelen getroffen.

Het Van der Valk-concern heeft zich, zo stelt het rapport, in het verleden naar de gemeenten toe niet erg constructief opgesteld. Inmiddels werkt het concern volop mee om verscheidene vestigingen te verbeteren.

De inspectie gaf opdracht tot het onderzoek nadat in februari het dak van een parkeerdek van motel Van der Valk in Tiel instortte. Sinds die tijd houden betrokken gemeenten meer toezicht en is bij alle vestigingen veel verbeterd aan brandveiligheid en bouwvoorschriften. Er komen nog nadere controles.

In een reactie laat Van der Valk weten dat haar vestigingen veilig zijn. De noodzakelijke ingrepen zijn gedaan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.