+ Meer informatie

Bonn begonnen met Lockheedonderzoek

1 minuut leestijd

BONN — De door Washington aan de Westduitse regering overgedragen Lockheed-documenten zullen in Bonn worden bestudeerd door een speciale commissie ad hoc, bestaande uit hoge ambtenaren van Justitie, Defensie en Financiën. Het voorzitterschap zal berusten bij een vooraanstaand lid van de rechterlijke macht.

Dit is woensdag bekendgemaakt door de Westduitse staatssecretaris van Voorlichting, Klaus Boelling.

Volgens Boelling zal het onderzoek van de ongeveer 30.000 pagina's tellende Amerikaanse Lochkheed-bibliotheek „binnen enkele dagen" beginnen.

De Amerikaanse regering heeft met Bonn een akkoord gesloten, dat in grote trekken identiek is aan de overeenkomst waarmee indertijd de Nederlandse Commissie van drie toegang kreeg tot voor haar onderzoek relevant materiaal.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.