+ Meer informatie

Landelijk comit ter voorbereiding van ouderlingen- en diakenen-conferenties der christe-lijke gereformeerde kerken in nederland

2 minuten leestijd

Het comité vraagt graag reeds nu aandacht voor de landelijke vergadering van ouderlingen en diakenen, die, zo God wil, zal worden gehouden op zaterdag 4 mei a.s. in de Ichthuskerk te Amersfoort

In overleg met prof. dr. W.H. Velema, die de inleider op die dag zal zijn, is gekozen voor het onderwerp: ”Heeft de gereformeerde theologie nog bestaansrecht en toekomst ?”

Een vraag die in onze kring alleen maar een bevestigend antwoord kan krijgen en die daarom geen speciale reis naar Amersfoort behoeft, zult U misschien zeggen. Het eerste is juist, het tweede niet. In kerkelijk Nederland en ook daarbuiten zijn ontwikkelingen gaande en doen vandaag opvattingen zich gelden die het antwoord op deze vraag bij velen op zijn minst discutabel stellen Daarom kan het goed zijn als ambtsdragers samen nog weer eens na te gaan waarm het eigenlijke en het wezenlijke van de gereformeerde theologie is gelegen, wat haar tot een theologie maakt die waard is onder Gods zegen voor en door het nageslacht te worden bewaard.

Wilt U onder het voorbehoud van Jacobus de datum van 4 mei alvast in Uw agenda blokkeren ?

Enkele stellingen over het onderwerp van de hand van de inleider zullen U tijdig worden toegezonden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.