+ Meer informatie

Melkprijs wordt vijf cent hoger

1 minuut leestijd

RIJSWIJK — De minimumprijs van verpakte volle melk wordt dinsdag 28 april met vijf cent verhoogd van 1,10 tot 1,15 gulden per liter. Het bestuur van het Produktschap voor zuivel heeft hiertoe woensdag besloten.

Een minimumprijs voor halfvolle melk is in voorbereiding. Een besluit over de hoogte daarvan zal het produktschapsbestuur nemen in de eerste volle week van mei, mogelijk maandag 4 mei.

Een koninklijk besluit, waarbij het bestuur de bevoegdheid tot vaststelling van deze minimumprijs krijgt moet nog worden gepuliceerd. Daarom kon het bestuur er nu nog geen beslissing over nemen.

De consumentenbond heeft zich verontwaardigd getoond over de instelling van een minimumprijs voor halfvolle melk. De Nederlandse consumenten zullen daardoor vaak meer voor hun melkprodukten moeten betalen dan nodig is, zo meent hij.

De bond is principieel tegenstander van minimumprijzen. Het doel: vergroting van de bestaanszekerheid van de kleine detailhandelaren, wordt er naar zijn mening niet mee bereikt. Eerder profiteren de grote bedrijven ervan, waar de regeling juist niet voor bestemd is.

De bond vindt dat minimumprijzen afgeschaft moeten worden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.