+ Meer informatie

„Afvaltarieven aanpassen aan vervuilers"

1 minuut leestijd

UTRECHT - De provincie Utrecht onderzoekt op dit moment of de tarieven voor (huishoudelijk) afval aangepast kunnen worden aan de hoeveel-, heid vuil. Gezinnen die weinig afval produceren zouden dan minder reinigingskosten hoeven te betalen dan even grote gezinnen die voor meer vervuiling zorgen.

Dat maakte milieugedeputeerde F. R. Smink gisteren bekend tijdens de' vergadering van Provinciale Staten. Of het onderzoek ook werkelijk het; gewenste resultaat zal opleveren, is niet zeker. Mogelijk dat de kosten voor zo'n indeling te hoog worden.

PS gingen gisteren akkoord met het zogenaamde tweede afvalstoffenplan 1991-1995. Doelstelling is de afvalproduktie in die periode zo veel" mogelijk te beperken. Verder wil de provincie de gescheiden inzameling van groenten-, fruit- en tuinafval (gft) stimuleren. De huidige hoeveelheid van 70.000 ton ingezameld gft moet in 1995 zijn verhoogd tot 130.000 ton:, Smink benadrukte dat een goed re4> sultaat alleen maar bereikt kan vwr-^ den door samenwerking met de ge-^ meenten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.