+ Meer informatie

Reactie

1 minuut leestijd

Toen op maandag 21 oktober het persbericht van de Raad van Europa over de hoorzitting binnenkwam, is daarover onmiddellijk een bericht gepubliceerd op onze digitale krant. De volgende dag heeft dit op de voorpagina van de papieren krant gestaan, met twee achtergrondartikelen op de buitenlandpagina. Via de drukpers waren onze lezers dus ingelicht, inclusief organisaties en politieke groepen.

Op de redactie bestond het vermoeden dat deze hoorzitting niet bekend was bij organisaties die zich bezighouden met euthanasie. Daarom hebben we het persbericht per e-mail doorgestuurd naar enkele mensen, onder wie iemand die vorig jaar direct betrokken was bij de hoorzitting in het Europees Parlement. Dit heeft niet geleid tot een Nederlandse delegatie uit de pro-lifehoek. Achteraf gezien hadden we ook de eurofractie ChristenUnie-SGP kunnen inlichten, maar anderzijds kon de eurofractie via de krant voldoende op de hoogte zijn.

Ondanks de vele misverstanden die de eurofractie in het stuk van onze redacteur ziet, blijft het natuurlijk jammer dat er op de bewuste hoorzitting geen Nederlands pro-lifegeluid werd gehoord.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.