+ Meer informatie

Hongarije heeft geen interesse voor NAVO

1 minuut leestijd

BOEDAPEST (REUTER) - Hongarije is niet geïnteresseerd in het lidmaatschap van de NAVO. Het wil wel betrouwbare veiligheidsstructuren in Centraal- en Oost-Europa, zo heeft een woordvoerder van de regering gisteren gezegd.

Boedapest heeft belangstelling voor een nieuw stelsel dat betrouwbare waarborgen schept voor de veiligheid, aldus regeringswoordvoerder Balazs Laszlo. „Maar het vacuüm dat ontstond na de opheffing van het Warschau Pact, kan volgeris ons niet worden opgelost doordat kleinere landen om toelating tot de NAVO vragen", aldus Laszlo.

Premier Marian Calfa van Tsjechoslowakije had donderdag op een persconferentie gezegd dat zijn land zich veel veiliger zou voelen als het volledig was opgenomen in Europese structuren, met inbegrip van de NAVO.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.