+ Meer informatie

Vermoedelijke ontvoerder in Ëindlioven gearresteerd

Man uit Voorburg dagenlang vastgehouden

3 minuten leestijd

EINDHOVEN — De EIndhovense politie heeft de 35-jarige P. S. uit Eindhoven en diens 35-jarlge echtgenote aangehouden. Het echtpaar wordt ervan verdacht de 27-jarige F. van de S. uit Voorburg te hebben ontvoerd. Het slachtoffer zelf is ook aangehouden.

Hij wordt verdacht van het uitlokken van diefstal van een vrachtwagen, die eigendom was van S. Het beeld dat de politie heeft van de ontvoering is gebaseerd op verklaringen van het slachtoffer. Het echtpaar zegt nergens van te weten. De man uit Voorburg is in de nacht van 24 op 25 april voor zijn woning in Voorburg ontvoerd door het Eindhovense echtpaar. Bij de worsteling die daaraan vooraf ging heeft S. een kogel dwars door het bovenbeen van het slachtoffer geschoten. Het slachtoffer kende zijn ontvoerders. Alle drie handelen in hun vrije tijd in auto's.

Het slachtoffer is meteen na de ontvoering aan handen en voeten geboeid met handboeien overgebracht naar de woning van het Eindhovense echtpaar aan de Van Pedestraat. Daar bevonden zich nog twee onbekende mannen. Van de S kreeg te horen dat hij ontvoerd was, omdat men hem verdacht van het stelen van de vrachtwagen van S.

Bedreigd

Tijdens de gevangeschap is het slachtoffer volgens zijn zeggen meerdere malen bedreigd met een vuurwapen. Ook zou men hem hebben gedreigd zijn vingers af te snijden. Eén keer zou zelfs geprobeerd zijn één van de pinken van het slachtoffer te amputeren. Dat ging niet door omdat de man zich hiertegen heftig verzette.

In de loop van vorige week begonnen de ontvoerders te twijfelen aan hun verdenking tegen het slachtoffer. Daarop besloten ze hem vrij te laten. De man werd door een vriend opgehaald en naar Voorburg teruggebracht. Na een nacht thuis te hebben geslapen, dook hij onder in een hotel in Scheveningen. De man zegt niet naar de politie te zijn gegaan uit angst voor represailles.

Voortvluchtig

Zaterdagmorgen is het Eindhovense echtpaar hem weer op het spoor gekomen. Samen met een onbekepde derde stonden ze voor de kamerdeur van F. van de S. Deze werd opnieuw gedwongen mee te gaan. Ditmaal reden ze naar de woning van de 34-jarige J. H. aan de Bergen op Zoomstraat in Eindhoven. Deze man is nog voortvluchtig. In het huis werd het slachtoffer op zolder met touwen vastgebonden aan een balk. Ook kreeg hij weer handboeien om. Korte tijd later zag de man uit Voorburg kans zich te bevrijden. Hij klom op het dak en waarschuwde voorbijgangers op straat die op hun beurt de politie alarmeerden.

Tip

De. ontvoerde heeft tegenover de politie bekend dat hij waarschijnlijk de tip heeft gegeven die geleid heeft tot de diefstal van de vrachtwagen van P. S. Hij had met een andere kennis uit de. autohandel, die nog veel geld tegoed had van P.S., gesproken over de mogelijkheid om diens vrachtauto te stelen. Het politie-onderzoek dat wordt voortgezet richt zich momenteel vooral op het verifiëren van het verhaal van de man uit Voorburg.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.