+ Meer informatie

Veel personeel van kinderbescherming niet erg deskundig

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Veel personeel van de raden voor de kinderbescherming die de gezinsonderzoeken doen en de rapportage daarover voor de rechtbank verzorgen zijn ondeskun. dig. Het wordt tijd dat de raden verdwijnen en er werkelijk deskundigen worden aangetrokken om de rechters te adviseren.

Dat zei woensdag D. Verhaaren, voorzitter van de stichting organisatie gescheiden mensen (SOGM), die dr. A. Mackor opdracht heeft gegeven een zwartboek over het onderwerp te schrijven.

Volgens Verhaaren ligt het in de bedoeling het zwartboek over ongeveer één jaar aan regering en Tweede Kamer aan te bieden. Uitgaande van ongeveer dertig a veertig praktijkgevallen moet het zwartboek bewijzen, dat het personeel van de raden qua opleiding en (levens-) ervaring aan zoveel deskundigheid ontbreekt dat de rapportage partijdig, onvoldoende en soms dus onjuist is.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.