+ Meer informatie

Imkamp eist rechtzetting in Volkskrant

1 minuut leestijd

AMSTERDAM — Het oud-Twece-kamerlid van D'66, mr. M. J. A. mkamp, heeft dinsdagmiddag in en kort geding voor de president an de rechtbank in Amsterdam, ir. W. J. Borgerhoff-Mulder, een echtzetting geëist in de Volksrant, waarin hij op 6 maart door de chrijver van een vaste rubriek Stoer, beschuldigd is van racisme.

Imkamp eiste voorts dat Stoker zich ok in de toekomst zal onthouden van litlatingen, zoals hij die in de Volksrant had gedaan.

Stoker, schuilnaam voor H. Brandt ;orstius, had zich gestoten aan een eeks uitspraken van Imkamp in artielen in NRC-Handelsblad. Zo chreef het ex-Tweede-kamerlid, „Neerland had in 1977 een vruchtbaarheidspercentage van 1,58. Trekt men hiervan de geboorten van Nederlande kinderen uit Surinaamse of AntilHaanse ouders en kinderen van buitenlandse gastarbeiders af, dan zal het vruchtbaarheidspercentage wel op 1,30 a 1,35 komen". Voorts werden in de Volkskrantrubriek de opmerkingen van Imkamp „de hele blanke wereldbevolking wordt getroffen" en „de blanke wereld gaat er gewoon aan", gehekeld.

De raadsman voegde er nog aan toe dat Imkamp niets voelt voor het „wegmoffelend taalgebruik dat tegenwoordig in alle publicaties gangbaar is, voornamelijk ingegeven door de angst voor racist of fascist te worden uitgemaakt".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.