+ Meer informatie

Wijkbewoners hebben last van tunnelgluurders

1 minuut leestijd

ROTTERDAM (ANP) - Bewoners van het Stadsdriehoekgebied in het hartje van Rotterdam zijn in het geweer gekomen omdat zij zich begluurd voelen door de aanwezigheid van vijf verrekijkers langs het tracé van de in aanbouw zijnde Spoortunnel. Volgens bestuurslid Elly Dunk van het wijkorgaan kunnen met behulp van de verrekijkers vooral 's avonds en 's nachts hele flatgebouwen kamer voor kamer worden begluurd.

„Je ziet dan weliswaar niet alles, maar genoeg om van inbreuk op de privacy te kunnen spreken", meent zij. Het wijkorgaan heeft al verschillende malen geklaagd over de kijkers, die er nu ongeveer een jaar staan. Omdat dat niet geleid heeft tot bevredigend resultaat, zijn de bewoners deze week tot hardere actie overgaan door de lenzen van de kijkers met verf te besmeuren.

De verrekijkers maken deel uit van de wandelroute die het Informatiecentrum Spoortunnel heeft uitgestippeld om belangstellenden een goede blik te gunnen op de werkzaamheden in de tunnelbuis. Van de kijkers kan gratis gebruik worden gemaakt.

Volgens de woordvoerder van het informatiecentrum zijn de acties van de bewoners een tikkeltje overdreven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.