+ Meer informatie

Boekbespreking

1 minuut leestijd

De schepping in ademnood; mens dier, milieu en bijbel, door ds. M. J. C. Blok; uitg. Van den Berg te Kampen, 1989; 118 bIz.; prijs 16,50 gulden.

Het is geen sterke binnenkomer, om een boekje over de' schepping te schrijven en in de eerste regels te vertellen dat je geen kraai van een raaf weet te onderscheiden. Dat geeft niet al te veel vertrouwen in de rest van het boekje. Toch is er geen reden om aan de goede bedoeling van de Apeldoornse gereformeerd (vrijgemaakte) predikant M. J. C. Blok te twijfelen. De verbondenheid van de schrijver met de schepping is gebleken in diverse artikelen, die eerder in (vrijgemaakte) bladen verschenen. Deze artikelen en toespraken zijn nu in volgorde geplaatst en gebundeld. Hoofdstukjes over het Noachistisch Verbond, Psalm 19. de prediking in de schepping, Gods zorg voor de schepping, Christus' macht over het geschapene. Rentmeesterschap en over Psalm 8 geven de visie van de schrijver weer op de schepping, onze verantwoordelijkheid in die schepping en het herstel van de schepping. Separeren doet ds. Blok op de grens van kerk en wereld. Eén voel je je echter wanneer het gaat om de plaats van de Wereldraad van Kerken en het conciliaire proces.

De theologische benadering van de problematiek zal er waarschijnlijk wel toe leiden dat het boekje de meeste aftrek zal vinden binnen de gereformeerd vrijgemaakte kring. 

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.