+ Meer informatie

Japan: niet minder auto's naar België

1 minuut leestijd

TOKIO Het Japanse ministerie van Internationale Handel en Industrie heeft berichten tegengesproken dat Japan zijn auto-uitvoer naar België wil verkleinen met vijf è zeven procent.

Het economische blad „Nihon Keizai" had gemeld dat vertegenwoordigers van de regering en de auto-industrie binnenkort het exportaantal zouden vaststellen.

Vorig jaar leverde Japan' België 112.000 auto's, bijna een kwart meer dan in 1979. De eerste drie maanden van dit jaar gingen er 33.000 Japanse auto's naar België, 26 procent meer dan in het eerste kwartaal van vorig jaar. Het aandeel op de Belgische automarkt ging hierdoor van 24,7 haar 27,2 procent.

„Nihon Keizai" wist ook te melden dat Japan geen beperking van zijn auto-export overweegt naar Nederland, Luxemburg en West-Duitsland.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.