+ Meer informatie

Relatie BT en Ahrend nog niet beter

1 minuut leestijd

AMSTERDAM - De lucht is nog steeds niet opgeldaard tussen liantoorartikelenleverancier Ahrend en het papier- en grafische toeleveringsconcern Bührmann-Tetterode (BT).

Ondanks de ruim 51 procent van het gecertificeerde aandelenkapitaal die BT van Ahrend in handen heeft, zijn de onderlinge contacten op een dood spoor beland. Ahrend-bestuursvoorzitter Koenders is ervan overtuigd dat BT niet meer aan een overneming van zijn bedrijf denkt: „De soep wordt schijnbaar niet zo heet gegeten".

Koenders heeft ook een tip voor BT-bestuursvoorzitter R. van Oordt: „Ze moeten zich maar eens gaan afvragen of ze niet eet. oplossing moeten gaan zoeken door dat pakket door te sluizen". Daarbij refereert hij aan Elsevier, die van plan is de certificaten van Wolters Kluwer door te plaatsen.

Bij Bührmann heerst over de Ahrend-zaak een diepe stilte. Van Oordt heeft niets te melden, verklaart een woordvoerster van BT desgevraagd. Het vinden van een oplossing begint echter veel tijd in beslag te nemen. BT had in 1988 al 20 procent aan certificaten " van Ahrend opgekocht (koers eind 1988 ƒ 149) en in maart 1989 maakte het bedrijf, dat toen nog onder leiding stond van A. Overwater, bekend dat het inmiddels een belang van 30 procent had opgebouwd. Later zou dat belang oplopen tot ongeveer 51 procent.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.