+ Meer informatie

/^an Ommeren slaat de vleugels verder uit

root plan voor kolendoorvoer

2 minuten leestijd

MSTERDAM/ROTTERDAM — Een dezer dagen gaat Interional Matex Coal Company, waarin Van Ommeren een belang 50 pet heeft, opdracht geven voor een uitgebreide studie voor kolenterminal ten zuiden van New Orleans. De terminal zou !ten komen op een terrein van ongeveer 900 ha aan de Missis>i.

!t ontwerpplan voorziet in de eerste in een jaarlijkse doorvoer van 10 tot 12 min ton kolen. Met deze eerase zal naar schatting 60 min tot 70 dollar zijn gemoeid. Eind dit jaaide definitieve beslissing vallen. Er mogelijkheden dat de uiteindelijke citeit van de terminal groeit naar iln ton kolen, aldus de heer W. H. iwer, voorzitter van de raad van ber van Van Ommeren bij het uitkovan het jaarverslag, de divisie buikopslag en binnent heeft vorig jaar vooral het plan de bouw van een tankopslagbein Singapore de aandacht getrok- . Uitbreidingen kwamen ook van de d in Engeland, in Vlissingen en in /erpen. et alleen in de allang bestaande •ren breidt Van Ommeren uit, er It ook gediversiticeerd. Wel is men lij erg voorzichtig. Als,er iets fout ;aan, moet de kern van het concern overeind blijven. De investeringen in vaste activa stegen bij Van Ommeren vorig jaar van ƒ 102,4 min tot ƒ 141,3 min. Voor de komende jaren zal het gemiddelde niveau van de investeringen ruim ƒ 100 min per jaar bedragen. De zwaartepunten liggen vooral bij de zeescheepvaart en de opslag, in mindere mate bij de handel.

Overziet men op dit moment de situatie op de vrachtenmarkt, in combinatie met verkoop van schepen (deel uitmakend van een programma van vlootvernieuwingen) dan laat zich voor 1981 voor Van Ommeren aanzien, dat opnieuw bijzonder goede resultaten zullen kunnen worden bereikt. Met de grote scheepvaartbelangen van het concern blijft een uitspraak over resultaten echter een moeilijke opgave.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.