+ Meer informatie

Nujoma in Zimbabwe

1 minuut leestijd

SALISBURY — De Namiblsche guerrillalelder Sam Nujoma is maandag is Salesbury aangekomen voor het begin van een officieel bezoek van een week aan Zimbabwe. Direct na zijn aankomst beschuldigde Nujoma Groot-Brittannië, Frankrijk en de Verenigde Staten van het laten escaleren van d&oorlog in Namibië.

De Swapo-president baseerde deze beschuldiging op de veto's van deze drie landen in de Veiligheidsraad over de voorstellen tot gezamenlijke actie.

Nujoma benadrukte met betrekking tot Frankrijk dat zijn veroordeling gericht was tegen de regering van ex-president Giscard d'Estaing, en niet tegen de nieuwe Franse president Frangois Mitterrand. Frankrijk was overigens het enige land dat diplomaten naar het vliegveld van Salisbury stuurde om Nujoma weikóm te heten. Andere aanwezigen op het vliegveld waren de Zimbabwese minister van buitenlandse zaken. Witness Mangwende en minister zonder portefeuille Joshua Nkomo.

De organiserende vereniging, die met de Universiteit van Oxford te maken heeft, bestempelde het niveau van de debatten als '„uitstekend".

Voorzover bekend berustte het wereldrecord-debatteren tot zondag bij het Britse Lagerhuis. Dat be-, sprak in 1881 41 uur achtereen de Ierse kwestie. ,

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.