+ Meer informatie

Roomse Kerk zal niet bemiddelen in Golfconflict

1 minuut leestijd

VATICAANSTAD (CIC) - Paus Johannes Paulus II heeft opnieuw voor een vreedzame oplossing van het conflict in de Perzische Golf gepleit. Voor hef Angelusgebed op nieuwjaarsdag sprak hij de wens uit dat 1991 een jaar van vrede en niet van oorlog zal zijn.

Na het gebed riep hij alle ontvoerders op hun slachtoffers aan de families terug te geven. De paus veroordeelde ontvoeringen als gewetenloze criminele daden.
In het Vaticaan wordt tegengesproken dat de Rooms-Katholieke Kerk als bemiddelaar in het Golfconflict zal optreden. Goed geïnformeerde kringen in het Vaticaan zeggen dat uitspraken dienaangaande van kardinaal Casaroli als „strikt persoonlijk" moeten worden beschouwd.
Casaroli, tot voor kort de rechterhand van de paus, had onlangs in een vraaggesprek met de Italiaanse krant La Republica gezegd dat een dialoog tussen Irak en de Verenigde Staten alleen nog maar op gang kan worden gebracht door „een gezaghebbend en onafhankelijk persoon, die het vertrouwen van beide partijen geniet".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.