+ Meer informatie

SGP/CU kritisch over beleid Veere

1 minuut leestijd

DOMBURG - SGP en ChristenUnie waren gisteren tijdens de algemene beschouwingen in Veere kritisch over het voorgestelde financiële beleid. Vooral de verhoging van OZB en afvalstoffenheffing en het niet nakomen van eerdere toezeggingen viel verkeerd.

De meeste fracties vonden het tijdens de algemene beschouwingen onterecht dat het college de hogere uitkering uit het gemeentefonds niet inzet voor het terugdraaien van de lastenverhogingen.

De CU en de SGP spraken hun teleurstelling uit over het financiële beleid van het college. Met name wethouder W. van Tatenhove (Financiën) werd door op de korrel genomen.

De SGP eiste dat het college eerst eerdere toezeggingen nakomt. "De realisering van woningbouw loopt achter op het beschikbare contingent. Met bedrijfsterreinen is het nog erger. Er is de laatste tijd geen enkele vierkante meter uitgegeven. De wateroverlast in Oostkapelle wordt ook niet verder aangepakt. En een toegezegde reconstructie van de Rookstraat in 1999 is ook niet uitgevoerd."

De SGP overhandigde vervolgens een lijst met 68 punten die nog moeten worden uitgevoerd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.