+ Meer informatie

Onder ons

3 minuten leestijd

Een bladzij van en voor lezers. Schrijf eens wat u leuk vindt in Terdege en wat u zoal doet met ons blad. Ook inzendingen voor andere rubrieken op deze pagina zijn welkom bij: Redactie Terdege Onder Ons, postbus 75, 7300 AB Apeldoorn

Beste mensen,

Onlangs ontvingen we een gedicht van een "sleutelkind". Op schrijnende wijze geeft hij zijn leventje weer. Aan het slot staat: „Dit is dus geen heidenkind, nee, hij is gedoopt in een reformatorische kerk. En voordat het kind er iets van begreep, waren de ouders (en u?) alweer naar hun werk."

Omdat we Onder Ons niet de plaats vinden om hierop in te gaan, is er een Pastoraal aan gewijd (zie hlz. 33). Het is deze keer vooral een kijkrubriek geworden; we krijgen namelijk heel veel foto's toegestuurd! Eigenlijk zou je ze allemaal wel willen plaatsen, zo leuk zijn ze, maar sommige zijn gewoon te onscherp.

Wie een foto instuurt en die later terug wil, dient een gefrankeerde en aan zichzelf geadresseerde envelop bij te sluiten. Inzendingen voor Doelgericht worden weer 'beloond' ten bate van onze actie.

Groetjes!

                             ------------------------------

„Hoe moet ik er mee omgaan?"

Een mevrouw reageerde op de brieven over drukbezette mannen en vaders. „De tijd die mijn man aan ons gezin kan besteden is zéér minimaal. Daarin is geen wijziging aan te brengen. We kunnen het niet eens zijn met de weg die we hierin moeten gaan. Juist het weten dat er geen verandering te wachten is maakt het extra moeilijk, ook voor mijn man. Hoe moet ik als vrouw hiermee omgaan?"

Deze moeder stelt voor hierover eens een artikel te brengen. Dat zullen we zeker een keer doen! Mensen die hieraan willen meewerken, mogen zich alvast melden.

                              ------------------------------

Onze opa

Het lijkt wel alsof pake Doede altijd ligt te slapen, en z'n kleinkinderen doen het al een beetje na, zowel naamgenoot Doede als Henriëtte.

Mevr. G. Bron, Marum

                              ------------------------------

Jong geleerd

Willemien (5) helpt mee bedden te verschonen. Ze vraagt mama vragen waar de sloop voor het grote kussen is. Mama begrijpt er niets van; ze heeft toch maar één kussen op bed... Willemien bedoelt een hoeslaken voor het matras!

Marco (7) ziet de beheerder van de kinderboerderij, die tevens o.a. hulpkoster is. Hij zegt tegen z'n moeder: „Daar is de koster van de kinderboerderij!"

                              ------------------------------

Nijntje

Ruim 600 Nijntje-truien verlieten het Terdege-pand. Wat er verder mee gebeurd is weten we niet, maar we kunnen het wel raden. De jongens op de foto staan waarschijnlijk model voor heel veel (klein)kinderen!

„Voor mijn kleinzoons Martijn en Jarin breide ik met veel plezier de Nijntje-truien. Eerst was Jarin aan de beurt. Toen geruime tijd later zijn neefje Martijn binnenstapte met dezelfde trui, was Jarin zó verbaasd. Je zag hem denken: Hoe is dat nou mogelijk? Ze zijn beretrots op hun Nijntje-trui, enne... oma ook!"

Mevr. W. van der Zande-Zwankhuizen,
Apeldoorn

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.