+ Meer informatie

Bijbel in 1600 talen

1 minuut leestijd

HAARLEM — Althans één bijbelboek is vertaald in 1603 talen, dat is 26 talen meer dan op 1 januari 1976, meldt de Wereldbond van Bijbelgenootschappen. Deze statistiek wordt jaarlijks opgesteld door de bibliotheek van het Amerikaanse Bijbelgenootschap in New York, die een exemplaar bezit van iedere bijbeluitgave die ooit is verschenen.

De volledige bijbel is nu verschenen in 262 talen, het nieuwe testament in nog eens 401 talen en losse bijbelboeken bovendien in 940 talen.

In 19 talen verscheen in 1976 voor het eerst een volledig Nieuwe Testament. Papoea Nieuw-Guinea kreeg de meeste nieuwe uitgaven, want er verschenen daar Nieuwe Testamenten in niet minder dan zes talen. Mexico staat op de tweede plaats, daar verscheen het Nieuwe Testament voor het eerst in vijf Indianentalen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.