+ Meer informatie

Eigen rechter in gevang

1 minuut leestijd

De 21-jarige glazenwasser Jan R. uit Nijkerk is dinsdag door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot drie maanden gevangenisstraf waarvan twee voorwaardelijk met een proef

Twee weken geleden had de officier van justitie vijf maanden met aftrek geëist waarvan twee voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar.
Met vijf kameraden had Jan R. vorig jaar april een student en zijn vriend in hun boerderijtje een pak slaag gegeven en de zaak kort en klein geslagen. R. was van mening dat de student hem nog f 500 schuldig was voor schade aan zijn auto, waarmee hij een botsing met de student had gehad. De laatste wilde voor betaling eerst uitsluitsel over de schuld aan het ongeluk hebben.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.