+ Meer informatie

Geloofsleven

2 minuten leestijd

Is er zo veel heil en zaligheid aan vast om te leven door het geloof, vraagt gij wellicht, langs wat weg kom ik daartoe?

Staat naar een vaste, bestendige en op Gods Woord gegronde verzekering van uw staat. Wanneer gij eens volgens rechte kentekenen uit het Woord, met vergelijking van uw hart daarbij, vrijmoedigheid vond om te durven geloven dat gij het eigendom Gods waart; houdt het daarbij, geeft u niet toe in ongeloof en twijfelingen, maar zegt: is het eens waarheid geweest, God is getrouw, het zal altijd waarheid blijven. Zo lang als die grond niet vast ligt, kunt gij niet voortgaan. Daarom zeg ik met Petrus: „Benaarstigt u, om uw roeping en verkiezing vast te maken; want dat doende zult gij nimmermeer struikelen" (2 Petr. 1:10).

Gaat dagelijks, ja, alle ogenblikken door het geloof tot Christus. Zoekt in Zijn bloed gedurig verzoeking voor uw afwijkingen. Als gij uw onmacht ondervindt, gaat bij Hem om sterkte, maant Hem op dat woord dat Hij Zelf gezegd heeft: „Zonder Mij kunt gij niets doen" (Joh.15:5); en vertrouw dan ook op die kracht, waar door men alles vermag. Dat is het rechte geloofsleven dat niemand kent dan die het ondervindt.

Petrus Immens

(„De godvruchtige Avondmaalganger")

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.