+ Meer informatie

VN-leden naar door Rode Khmer beheerst gebied

1 minuut leestijd

PHNOM PENH (RTR/UPI) - Leden van de missie van de Verenigde Naties in Cambodja hebben gisteren voor het eerst een bezoelc gebraclit aan gebied dat in handen is van de verzetsbeweging Rode Khmer.

controle van de regering staat, naar het Rode Khmer-bolwerk in Pailin op 25 kilometer van de grens met Thailand.

Ataul Karim, de leider van Unamic -de VN-missie die de komst van een vredesmacht moet voorbereiden— verklaarde na gesprekken met RodeKhmer-leiders in Pailin dat het vredesproces „op koers" ligt en dat alle partijen de VN-missie helpen bij haar taak.

De Rode Khmer is de sterkste van de drie verzetsbewegingen die in oktober het vredesakkoord met de regering in Phnom Penh tekenden. Die overeenkomst maakte een einde aan dertien jaar burgeroorlog.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.