+ Meer informatie

Pluimvee-export blijft stijgen

1 minuut leestijd

ZEIST — Nederlandse pluimveeprodukten doen het nog steeds goed over de grenzen, zo blijkt uit de gegevens van het produktschap voor pluimvee en eieren in Zeist over de maand maart.

De uitvoer van eieren en kippen is in die maand tot recordhoogte gestegen: voor 209 miljoen gulden aan pluimveeprodukten ging naar het buitenland. Dat is zes miljoen meer dan de vorige exportpiek, die in december van het vorig jaar lag. In totaal gingen in maart 439 miljoen eieren de grens over, terwijl bijna 21.000 ton aan slachtkuikens werd geëxporteerd. Vooral de olieproducerende landen in het Midden-Oosten blijken steeds gretiger afnemers van Nederlandse kippen en eieren, al

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.